Kasvun rakentajat
Pääomasijoittajat rakentavat kasvua startupeissa ja suuremmissa suomalaisissa yrityksissä. Näin syntyy työpaikkoja, vientiä ja innovaatioita.
TIEDOTE
Suomalaisten startup- ja kasvuyritysten saamat pääomasijoitukset Euroopan kärjessä BKT:hen suhteutettuna
Suomen pääomasijoitusyhdistyksen (FVCA) tuoreiden tilastojen mukaan suomalaisten startup- ja aikaisen vaiheen kasvuyritysten saamien pääomasijoitusten määrä on Euroopan kärjessä bruttokansantuotteeseen suhteutettuna.
Blogi / 2.8.2016

Kun kaikki ei mennytkään kuin Strömsössä

Heidi Merikalla-Teir

Sopimus on vain yhtä hyvä tai huono kuin sen lainvalinta- ja riitojenratkaisulausekkeet. Väite, joka uskon monessa lukijassa saavan aikaan pienen epäuskoisen hymähdyksen. Näillä ”Midnight Clause” -nimelläkin tunnetuilla lausekkeilla voi kuitenkin olla hyvin pitkälle tulevaisuuteen kantautuvia vaikutuksia, joilla on – ja joille tulee antaa – taloudellinen arvo. Riitelyyn käytetty aika on pois liiketoiminnan kehittämiseltä, sen kasvattamiselta ja kansainvälistymiseltä. Se on pois ennen kaikkea johdon ja avainhenkilöiden ajasta. Ja riitely maksaa, usein paljonkin. Riidanratkaisu tulisikin nähdä johdon strategisena liiketoimintaratkaisuna siinä missä muutkin tärkeät päätökset, joilla voi olla merkittäviä ja kauaskantoisia taloudellisia ja liiketoiminnallisia vaikutuksia.

Lue lisää

Lisää blogikirjoituksia

Kasvutarinat

Kaikki kasvutarinat
Pääomasijoittajat työllistävät10%Suomen yksityisen sektorin työvoimastaLue lisää
FVCA tietokeskus tarjoaa käyttöösi pääomasijoitusalaan liittyviä tilastoja, tutkimuksia ja julkaisuja.