FVCA blogi

16.2.2016

Kirje Yrittäjälle: Miten valitsen pääomasijoittajan?

Riekki Anne
Anne Riekki
Johtaja, Rahastosijoitukset
Suomen Teollisuussijoitus Oy

Hyvä Yrittäjä,

Kuulin, että olet pohtinut yrityksesi tulevaisuutta ja jatkoaskelia. Yrityksesi tavoitteissa on mahdollisesti tuotteen kaupallistaminen, liiketoiminnan skaalaaminen kansainvälisille markkinoille, sukupolven vaihdos tai kasvuloikka edellyttää yritysoston toteuttamista. Olet aloittamassa keskusteluja pääomasijoittajan kanssa lisärahoituksen keräämistä varten ja jakamaan kanssasi riskiä. Mutta miten valita sopiva kumppani?

Kokemuksia, vinkkejä ja referenssejä kannattaa kysellä muilta yrittäjiltä.  Alkuun pääset myös selaamalla Suomen Pääomasijoitusyhdistyksen (FVCA) nettisivujen hakukonetta, jonne on listattu kaikki FVCA:n jäsenet. Pääomasijoittaja tutustuu perusteellisesti potentiaalisiin sijoituskohteisiin ennen sijoituspäätöksensä tekemistä, ja vastaavanlaiset kotiläksyt kannattaa yrittäjänkin tehdä. Selvitä minkälaisia menestystarinoita sijoittaja on ollut rakentamassa ja mikä on sijoittajan kyky jatkorahoittaa yritystäsi myöhemmissä vaiheissa. Rahoitusneuvotteluissa ei ehkä ihan ensimmäiseksi tule mieleen sijoittajan irtaantuminen, mutta sijoittajan aikatauluodotusten selvittäminen on hyvinkin relevanttia.

Kun olet päässyt neuvotteluihin rajatun pääomasijoittajajoukon kanssa, analysoi mitä olet yrittäjänä hakemassa ja mitä sijoittajat tarjoavat. Voit valita sijoittajan, joka tarjoaa suurimman rahoituskierroksen tai korkeimman arvostuksen. Molemmat ovat ihan kelpoja, suoraviivaisia ja houkutteleviakin vaihtoehtoja. Samalla on hyvä pitää mielessä, että markkinoilla on tapana korjata arvostusta myöhemmillä rahoituskierroksilla, mikäli asetetuista tavoitteista ollaan jäljessä. Arvostuskysymysten lisäksi on tärkeää selvittää, minkälaista lisäarvoa pääomasijoittaja kykenee yrityksellesi tuomaan. Onko sijoittajalla relevanttia toimialakokemusta tai vahvaa osaamista osa-alueelta, johon yrityksessäsi on tarvetta panostaa. Tällaisia osaamisalueita voivat olla esimerkiksi myynti ja markkinointi, rekrytointi, kansainvälistyminen, yrityskaupat tai rahoitus. Ja olipa yrityksesi laajenemassa lähelle Ruotsiin tai kauas Yhdysvaltoihin, ei voi olla korostamatta liikaa pääomasijoittajan kontaktiverkoston merkitystä. Pohdi haetko ovien avaajaa aasialaisten asiakkaiden puheille vai sijoittajaa, joka tuntee lähimarkkinoiden mielenkiintoisimmat yhteistyökumppanit. Yrityksellesi sopivan lisäarvopaletin rakentaminen saattaa edellyttää myös laajemman sijoittajasyndikaatin rakentamista, jolloin eri sijoittajien profiilit täydentävät toinen toisiaan.

Käytä aikaa sijoittajatiimin kanssa. Koita saada aikaan pieni riita, jotta näet miten sijoittaja ja sinä reagoitte. Kykenettekö löytämään yhteisen sävelen kiperässä paikassa? Ja ennen kuin nimet laitetaan paperiin, kannattaa varmistaa, että jaat sijoittajan kanssa näkemyksen yrityksen kasvutavoitteista ja –mahdollisuuksista. Ajattele rohkeasti ja pitkällä perspektiivillä. Vaikka yrittäjän omistusosuus rahoituskierrosten myötä laimenee, merkitsee pienempikin omistusprosentti isommasta, yhdessä rakennetusta yrityskokonaisuudesta isompaa pottia myös yrittäjälle.

Tähän loppuun muutama evästys neuvottelupöytään ja yhteiselle taipaleelle pääomasijoittajan kanssa. Laadi visionääriset mutta realistiset suunnitelmat. Varaudu lukuisiin iteraatiohin ja nopeisiinkin käänteisiin. Uskalla ajatella isommin. Tavoittele viisasta rahaa. Kumppanin kanssa olette yhdessä enemmän.


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi


Nimi
Otsikko
Kommentti *
Älä täytä
Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia
Ei kommentteja