FVCA blogi

2.8.2016 14.12Kun kaikki ei mennytkään kuin Strömsössä Heidi Merikalla-Teir

Sopimus on vain yhtä hyvä tai huono kuin sen lainvalinta- ja riitojenratkaisulausekkeet. Väite, joka uskon monessa lukijassa saavan aikaan pienen epäuskoisen hymähdyksen. Näillä ”Midnight Clause” -nimelläkin tunnetuilla lausekkeilla voi kuitenkin olla hyvin pitkälle tulevaisuuteen kantautuvia vaikutuksia, joilla on – ja joille tulee antaa – taloudellinen arvo. Riitelyyn käytetty aika on pois liiketoiminnan kehittämiseltä, sen kasvattamiselta ja kansainvälistymiseltä. Se on pois ennen kaikkea johdon ja avainhenkilöiden ajasta. Ja riitely maksaa, usein paljonkin. Riidanratkaisu tulisikin nähdä johdon strategisena liiketoimintaratkaisuna siinä missä muutkin tärkeät päätökset, joilla voi olla merkittäviä ja kauaskantoisia taloudellisia ja liiketoiminnallisia vaikutuksia.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


30.6.2016 10.52Kasvu Open tuo Suomen kasvuhaluisimmat yritykset tarjottimella Jaana Siljamäki

Miltä kuulostaa mahdollisuus tutustua kerralla 80 kasvuhaluiseen yritykseen eri puolilta Suomea? Yrityksiin, joiden kasvusuunnitelman on ensin kriittisellä silmällä läpikäynyt asiantuntijoiden joukko, joka on valinnut niistä potentiaalisimmat ja sitten vielä sparrannut ne paremmiksi? Lopulta hyvistä suunnitelmista raakattu parhaimmisto pistetään vielä kerran riviin ja kirkastetaan sieltä tämän hetken kasvunnälkäisimmät yritykset.


Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


29.6.2016 8.00Pääomasijoittaminen vaatii pitkäjänteisyyttä Juho Mäkiaho

Onnistuneen pääomasijoituksen resepti vaikuttaa yksinkertaiselta. Tunnista ja tee sijoitus hyvät kehittymismahdollisuudet omaavaan yritykseen, auta yritystä kasvamaan ja kehittymään, ja lopuksi irtaudu yrityksestä kasvu-, vaikuttavuus- ja tuottotavoitteiden täytyttyä.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


20.6.2016 12.11Pääomasijoittajat kasvun rakentajina Artturi Tarjanne - Nexit Ventures

Vuonna 2015 pääomasijoittajat sijoittivat suomalaisiin kasvuyrityksiin yhteensä yli miljardi euroa: 122 meur alkuvaiheen Venture Capital -sijoituksia ja 923 meur hieman kypsempiin yrityksiin kohdistuneita, buyout-rahastoista tehtyjä sijoituksia. Sijoitusaktiivisuus oli pitkän aikavälin trendejä korkeammalla – viime vuosina pääomasijoitusten kokonaismäärä on vaihdellut tyypillisesti 0,6 – 1 miljardin euron välillä.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


2.6.2016 9.22Why has Nasdaq Helsinki seen a dramatic increase in IPOs? Heli-Kirsti Airisniemi

An unusually large number of new companies were listed on Nasdaq Helsinki in 2015 (12) and in the first months of 2016 (7 so far). With such a strong healthy start for IPOs in Finland, it is expected that Nasdaq Helsinki will see another record year for IPOs in 2016.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


2.6.2016 9.21Nasdaq Helsinki's IPO ground work Heli-Kirsti Airisniemi

This is the second part of the current IPO environment in Finland. Part 1 of this two part series, Why Has Nasdaq Helsinki Seen a Dramatic Increase in IPOs? and explored the factors for the rise in IPOs at Nasdaq Helsinki.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


26.5.2016 16.40Startupit tarvitsevat kumppaneita enemmän kuin koskaan Joel Kuuva

Startup-yrityksiin kohdistetaan suuria odotuksia. Pienet yritykset työllistävät noin puolet yritysten henkilöstöstä ja valtaosa työpaikoista syntyy niihin. Riittävä rahoitus on startupille elintärkeää ja esimerkiksi pääomasijoituksen saanut startup kasvaakin keskimääräistä nopeammin.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


23.5.2016 8.00Daavidit ja goljatit, kohdatkaa toisenne Markus Oksanen

Suomalaiset kasvuyritykset myydään säännönmukaisesti varsin varhaisessa vaiheessa alansa johtaville ulkomaisille yhtiöille. Viimeisimpiä julkisuudessa olleita kauppoja oli maksupalveluja tarjoavan Holvin myynti espanjalaiselle jättipankille BBVA:lle. Holvi on freelancereille ja pienyrittäjille suunnattu finanssialan palvelu, jossa on rohkeasti hyödynnetty toimialan uutta eurooppalaista sääntelyä. Suurimmassa osassa alkuvaiheen yrityksistä on krooninen rahoitusvaje. Rahoitusvajetta ei voida kestävällä tavalla täyttää yksityishenkilöiden enkelirahoituksella tai joukkorahoituksella. Rahoitusvaje johtaa siihen, että yritykset eivät pysty pitkäjänteisesti kehittämään toimintaansa - tekemään tarvittavia muutoksia liiketoimintasuunnitelmaan, strategiaan tai henkilöstöön.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


Edelliset Seuraavat