FVCA blogi

4.5.2016 9.32Pääomasijoittaja ei ole peikko pörssilistautumisessa Tuomas Lang

Nyt kun pörssilistaukset on pitkän hiljaiselon jälkeen saatu Suomessakin vihdoin vauhtiin, niin on syytä hieman avata pääomasijoittajien tekemiä pörssilistauksia ja sijoittajien tavoitteita niiden kohdalla. Mitä listauksilla tavoitellaan ja miten niiden ajoitukset on ajateltu? Miksi tämä on tärkeää myös Suomen kansantaloudelle ja miksi kehitystä tulee tukea?

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


1.4.2016 18.36Säätiöiden pääomasijoittamisen helpottamisella lisää rahaa Suomelle ja suomalaisille Pia Santavirta

Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta on tehnyt yksinkertaisen ja hallitusohjelman mukaisen ehdotuksen, jolla luotaisiin yleishyödyllisille yhteisöille paremmat edellytykset pääomittaa suomalaisia kasvuyrityksiä ja rahoittaa innovaatiotoimintaa. Suomen pääomasijoitusyhdistys pitää ehdotusta erinomaisena keinona edistää kasvua ja työllisyyttä. Ehdotus on konkreettinen ja nopeasti toteutettavissa oleva toimenpide, johon toivomme päättäjien tarttuvan.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


16.2.2016Kirje Yrittäjälle: Miten valitsen pääomasijoittajan? Anne Riekki

Hyvä Yrittäjä,

Kuulin, että olet pohtinut yrityksesi tulevaisuutta ja jatkoaskelia. Yrityksesi tavoitteissa on mahdollisesti tuotteen kaupallistaminen, liiketoiminnan skaalaaminen kansainvälisille markkinoille, sukupolven vaihdos tai kasvuloikka edellyttää yritysoston toteuttamista. Olet aloittamassa keskusteluja pääomasijoittajan kanssa lisärahoituksen keräämistä varten ja jakamaan kanssasi riskiä. Mutta miten valita sopiva kumppani?

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


19.1.2016 13.57Uudistu tai jää paikalleen Antti Miettinen

Uusi kalenterivuosi käynnistää suurimmassa osassa yrityksiä myös uuden tilikauden. Julkisesti noteerattujen yritysten toiminnan arviointi tapahtuu arvopaperimarkkinoilla vuosineljänneksittäin saatavien tulostietojen sekä muun jatkuvan tietovirran perusteella. Pk-yrityksissä tilinpäätös on useimmiten ainoa kiinteä, ulkopuolisen arvioinnin mahdollistava tieto yrityksen liiketoiminnan kehittymisestä.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


21.12.2015 14.42Kasvavaa kakkua on helpompi ja mukavampi jakaa, osa 2/2 Tuomas Lang

Suomella olisi periaatteessa vähintään yhtä hyvät edellytykset menestyä kv. kilpailussa kuin esimerkiksi paljon ulkomaisia investointeja keräävällä Irlannilla: täällä on verrattain stabiilit olosuhteet, vähän korruptiota, ahkeraa ja koulutettua työväkeä. Miksi sitten emme saa tätä konetta käynnistymään? Miksi taannumme ja miksi jaettavaa on yhä vähemmän? Miksi keskitymme vain pienenevän kakun jakamiseen ja turhanpäiväiseen kinasteluun siitä, kuka on oikeassa ja kuka väärässä? Tyydymme pelaamaan nollasummapeliä, joka sekin on itse asiassa harhaa, koska yhteinen kakkumme on supistunut jo useita vuosia peräkkäin. Meillä ei todellakaan olisi varaa tähän. Eikö olisi jo korkea aika muuttaa kurssia?

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


21.12.2015 13.59Pois pöhinästä – startup-yritykset kannattaa ottaa vakavasti Jukka Häyrynen

Olen seurannut suomalaisia kasvuyrityksiä Tekesin näkökulmasta kohta neljän vuoden ajan. Tätä ennen toimin startup-yrittäjänä ja pääomasijoittajana. Vaikka viime vuosina yrityskenttämme on kokenut valtavan murroksen, näen siinä paljon positiivista. Elämme tilanteessa, jossa pitää keskittyä talouden isoon kuvaan ja menestyksiin. Pk-yritykset ovat taloutemme kulmakivi, mutta taloutemme kaipaa lisää kansainvälistä osaamista, rohkeutta, innostusta ja keskisuuria tähtiä. Menestyneimmistä startup-yrityksistä kasvaa nopeasti uusia kasvuyhtiöitä.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


15.12.2015 14.43Kasvavaa kakkua on helpompi ja mukavampi jakaa, osa 1/2 Tuomas Lang

Suomessa pitäisi päästä "kakun jakamiskulttuurista" yhteisen kansantalouden kakkumme määrätietoiseen kasvattamiseen! Viimeiset vuodet olemme keskittyneet enimmäkseen keskinäiseen nahisteluun, saavutettujen etujen puolustamiseen ja niukkuuden jakamiseen samalla unohtaen keskeisen viisauden: Miten saisimme yhteisen kakkumme kasvamaan mahdollisimman tehokkaasti ja pitkäjänteisesti? Tässä suhteessa esimerkiksi rakas naapurimme Ruotsi on osoittanut oivallista pelisilmää ja voittanut meidät 100-0.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


24.11.2015 10.47Kansallisesta kateuspäivästä yhteinen menestyspäivä? / Mikko Räsänen

Maanantai 2.11.2015. Suomalaisten verotiedot vuodelta 2014 tulivat julkisiksi eli kyseessä oli vuotuinen ”kansallinen kateuspäivä”. Ansio- ja pääomatulolistojen kärjessä olivat perinteiseen tapaan useat yrittäjät, jotka olivat myyneet yrityksensä kokonaan tai osittain pääomasijoittajille. Onko aika heittäytyä kateelliseksi, kun usein yksittäinen yrittäjä saa merkittävän henkilökohtaisen korvauksen riskinotostaan? Vai voisiko asian nähdä toisin?

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


Edelliset Seuraavat