Uutisia pääomasijoitustoimialalta

12.12.2016 9.45

Bocap irtaantuu salkkuyhtiöstään MediVida Oy:stä Esperi Care Oy:n ostaessa pääosan yhtiön liiketoiminnoista

Bocapin ensimmäiseen pääomasijoitusrahastoon (‘’PK Arvonkasvattajat I’’ –rahasto) kuuluva salkkuyhtiö MediVida Oy myy hoiva- ja asumispalvelunsa, lasten ja perheiden palvelunsa sekä lääkäripalvelutoimintansa Esperi Care Oy:lle. Samalla Bocap irtaantuu yhtiöstä.

’’Sijoitimme MediVidaan joulukuussa 2014 ja yhtiö on sijoituskautemme aikana 2,5 –kertaistanut liikevaihtonsa 35Meur:oon ja yli kaksinkertaistanut työntekijöiden määrän 750:een henkeen. Samalla kova kasvu on kuitenkin tapahtunut kannattavasti. Toimintatapamme vähemmistösijoittajana MediVidassa osoittaa jälleen yrittäjävetoisen sijoituskonseptimme toimivaksi. On ollut kunnia työstää ja edistää menestystarinaa yhtiön perustajien, Aki Kamppisen ja Ricardo Menezesin kanssa’’, kehuu yhtiön hallituksessa mukana ollut Bocapin perustaja Julianna Borsos. 

‘’Bocap hyppäsi kyytiin mukaan kriittisellä kasvun hetkellä mahdollistaen merkittävän kasvuloikkamme rahoittamisen’’ toteaa yhtiön toinen perustaja Aki Kamppinen. ‘’Lisäksi saatoimme panostaa lisää innovatiivisiin palvelukonsepteihimme, joiden avulla asiakkaamme saivat entistä laadukkaampaa sekä kustannustehokasta palvelua’’, yhtiön toimitusjohtaja ja toinen perustaja Ricardo Menezes jatkaa. 

Järjestely on lopullinen, kun kilpailuviranomainen on sen hyväksynyt.

Taustalla vahvaa panostusta kunnianhimoisiin, menestyviin suomalaisiin pk-yrityksiin

Yrittäjävetoinen ja riippumaton Bocap on viidessä vuodessa kasvanut merkittäväksi suomalaisiin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin sijoittavaksi pääomasijoitusyhtiöksi. Lisäksi Bocap tarjoaa myös muuta rahoitusta. Taustalla on suomalaisia institutionaalisia sijoittajia, kuten henki- ja eläkevakuutusyhtiöitä, säätiöitä ja eläkekassoja sekä varakkaita yksityissijoittajia. 

Yhtiön pääomasijoitustoiminta tunnetaan kyvystä saada kohteikseen suomalaisia ‘gaselliyhtiöitä’, jotka kukin ovat oman alansa huippusuorittajia. Ensimmäisen rahaston kohteita ovat mm. Detection technology Oyj (josta rahasto irtaantui yhtiön listautumisannin myötä v. 2015), Primex Pharmaceuticals Oy, MediVida Oy, Greenled Oy ja Ukkoverkot Oy. 

Bocapilla on kolme rahastoa ja yksi sijoitusyhtiö, joiden puitteissa on rahoitettu lähes 40 suomalaista yhtiötä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto yltää 150 miljoonaan euroon työllistäen suoraan yli 1200 työntekijää.

Lisätietoja: 

Aki Kamppinen, puh. 0400 660 680, Hpj, MediVida Oy
Julianna Borsos, puh. 050 386 3530, Hpj, Bocap PK Arvonkasvattajat I –rahasto

www.bocap.fi

Palaa otsikoihin