Uutisia pääomasijoitustoimialalta

13.9.2017 9.00

Euroopan pienin pääomasijoitusrahasto laajenee Ruotsiin

Wave Ventures, Pohjoismaiden ensimmäinen opiskelijavetoinen aikaisen vaiheen Venture Capital -rahasto vahvistaa toimintojaan Ruotsissa. Yritys on nimittänyt Rasmus Areskougin, tuotantotalouden opiskelijan Lundin ylipistosta, Venture Partneriksi vetämään yrityksen paikallisen tiimin operaatioita. Samalla nimekkäät ruotsalaiset sarjayrittäjät ja sijoittajat, Hampus Jakobsson Nordic Makersista ja Marta Sjögren Northzonesta liittyvät Wave Ventures’in neuvonantajien joukkoon jo entuudestaan mukana olevien Lifeline Venturesin Timo Ahopellon, Pivot5:n Inka Meron, Inventuren Ilkka Kivimäen ja muiden pitkän linjan kotimaisen yrittäjäkentän vaikuttajien rinnalle

Wave Ventures - Rasmus Areskoug - Janne Korpela
Rasmus Areskoug, uusi Venture Partner (vasen), ja Janne Korpela, yksi Wave Venturesin perustajajäsenistä (oikea) Tukholmassa järjestetyssä STHLM Tech Fest 2017 tapahtumassa.
Wave Venturesin ovat perustaneet suomalaiset Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston opiskelijat. Rahasto on kerätty Pohjoismaisen startup-ekosysteemin aktiivisilta toimijoilta ja muilta yksityisiltä sijoittajilta, mukaanlukien ruotsalaisen Skypen ja sijoitusyhtiö Atomicon perustaja Niklas Zennströmin kaltaisia tahoja, ja on kooltaan 1,2 miljoonaa euroa, mikä tekee siitä verrattaisesta pienuudestaan huolimatta Euroopan suurimman opiskelijavetoisen VC –rahaston. Helmikuisen julkistamisensa jälkeen yritys on ehtinyt julkistaa neljä sijoitusta, jotka se on tehnyt peliyhtiö Quiksaveen, kiinteistöalaa tekoälyn avulla mullistavaan Blokiin, kirurgista poraa kehittävään terveysteknologia-alan startupiin Surgifyhin, ja bioteknologiayritys Carbo Cultureen. Wave Ventures nimettiin jo pian ensimmäisten sijoitustensa jälkeen Nordic Startup Awardsien Vuoden sijoittaja –kategorian finalistien joukkoon.

  • Olemme katsoneet Pohjoismaihin ja Baltiaan alusta asti. Toimintamme alkaa olla Suomessa jo hyvin vakiintunutta, ja luonnollinen seuraava askel on lähteä vahvistamaan paikallisia tiimejä muissa Pohjoismaissa. Haluamme paitsi pystyä löytämään lupaavimmat tiimit ja yritysideat, myös työskentelemään mahdollisimman tehokkaasti niiden tiimien kanssa, joihin sijoitamme, sanoo Andreas Saari, tuotantotalouden opiskelija, Wave Venturesin perustaja ja toimitusjohtaja sekä teknologiatapahtuma Slushin Chief Matcher.

Mikrosijoituksia aikaisimmassa mahdollisimmassa vaiheessa

Wave Ventures sijoittaa startupeihin hyvin aikaisessa pre-seed vaiheessa, ja keskittyy Pohjoismaisesta yliopistoympäristöstä tai startup-ekosysteemistä kumpuavien hankkeiden rahoittamiseen. Ultra-aikainen sijoitus voi kiihdyttää nuoren yrityksen liikkeellelähtöä huomattavasti.

  • Mikrokokoinen rahastomme mahdollistaa VC –näkökulman tuomisen yrityksen aikaisimpaan mahdolliseen vaiheeseen. Teemme kymmeniä 25-50 tuhannen euronsuuruisia sijoituksia, mikä on useimmissa tapauksissa riittävä summa auttamaan hyvä tiimi eteenpäin alkuvaiheen idean kanssa, Saari jatkaa.
Rahasto on täysin opiskelijatiimin hallitsema, ja tiimin kokoonpano tulee päivittymään tietyin väliajoin. Monipuolisen opiskelijatiimin suurin etu on heidän kuulumisensa samaan yhteisöön nuorien yritysten perustajien – heidän vertaistensa - kanssa. Wave Venturesin tukena on kokenut, Pohjoismaisista sarjayrittäjistä ja sijoittajista koostuva neuvonantajien ryhmä, joka auttaa opiskelijavetoisen rahaston jatkuvuuden varmistamisessa ja edelleen Pohjoismaisen startupekosysteemin yhtenäistämisessä.

  • Olen seurannut Wave Ventures’in tiimiä jo pitkään, ja uskon että nuorilla opiskelijoilla on hyvä tuntuma teknologiaympäristöön ja erityisesti uutta teknologiaa käyttöönsä nopeasti omaksuvien kuluttajaryhmään. Pohjoismaisen startupekosysteemin yhtenäistämiseen ja vahvistamiseen uskovana pidän helposti lähestyttävää opiskelijavetoista rahastoa erittäin raikkaana hankkeena, kertoo Marta Sjögren, Wave Ventures’in tuore neuvonantaja, ja muun muassa Spotifyhin, Avitoon, Truspilotiin, ja yli 100 muuhun teknologiayritykseen sijoittanut sijoittaja.
Seuraavina askelinaan Wave Ventures aloittaa entistä aktiivisemman Ruotsin rohkeimpien ja lupaavimpien yrittäjien etsinnän, erityisesti SaaS-, deep tech-, ja kuluttajatuotteiden kentiltä. Lähitulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu myös Ruotsin yliopistojen lahjakkaimpien opiskelijoiden rekrytoiminen mukaan yrityksen omaan paikalliseen opiskelijatiimiin.

Lisätiedot:

Andreas Saari, CEO, Wave Ventures,
andreas@wave.ventures, +358 44 7742511

Pauliina Martikainen, Co-Founder, Wave Ventures,
pauliina@wave.ventures, +358 45 1835002

Kotisivu: www.wave.ventures
 

Palaa otsikoihin