Uutisia pääomasijoitustoimialalta

6.10.2017 10.15

Hyvä omistaja 2017 -palkinnon voittaja: ”Pääomasijoittajat ovat itsekin yrittäjiä”

”Toivomme, että huomionosoitus kaikuu kauas yrittäjille ja sijoittajille”, kertoo uusia sijoituskohteita etsivä pääomasijoittaja Julianna Borsos. Hänet palkittiin Hyvä omistaja 2017 -palkinnolla syyskuun loppupuolella.

Julianna Borsos
Pääomasijoitusyhtiö Bocapin toimitusjohtaja Julianna Borsos on vuoden 2017 Hyvä omistaja. (Kuva: Kari Kuukka)


Pääomasijoitusyhtiö Bocapin perustaja ja toimitusjohtaja Julianna Borsos on palkittu Hyvä omistaja 2017 -palkinnolla.

”Olen yllättynyt ja otettu valinnastani”, Borsos kertoo.

Hän korostaa pääomasijoittajien roolia yrittäjien yhteistyökumppaneina.

”Yksityisten pääomarahastojen hallinnoijat ovat itsekin yrittäjiä”, Borsos toteaa. ”Sijoitamme yhtiöiden kasvuun rahastojemme muiden sijoittajien rinnalla”.

Bocap on suomalaisiin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin sijoittava riippumaton, avainhenkilöidensä omistama pääomasijoitusyhtiö. Se toimii sijoittaessaan aktiivisena vähemmistöosakkaana yrittäjävetoisissa ja voimakkaasti kasvavissa vakiintuneissa suomalaisissa pk-yrityksissä.

’’Toivomme, että huomionosoitus kaikuu kauas yrittäjille ja sijoittajille, sillä molempia kutsumme nyt aktiivisesti mukaan”, Borsos kertoo. ”Bocap PK Arvonkasvattajat II -rahastossamme on edelleen tilaa uusille yrityksille ja sijoittajille”.

Suomalaisia omistajia ehdotettiin toista kertaa järjestettyyn Hyvä omistaja –äänestykseen 18, ääniä annettiin 555 ja perusteluja ehdokkaista lähes 450 kappaletta. Palkintoja jaettiin kahden eri kategorian mukaisesti: äänten perusteella sekä raadin arvion mukaan. Borsos nappasi kummatkin palkinnot 41% äänisaaliilla sekä vastaamalla parhaiten raadin asettamia hyvän omistajuuden kriteereitä.

Palkinnon jakaneeseen raatiin kuuluivat Stefan Björkman (puheenjohtaja), Eläkevakuutusyhtiö Etera, Jarkko Veijalainen (Hyvä omistaja 2016 -voittaja), 3 Step IT Group, Alexander Sundström, Nordic Law, Jonathan Johansson, Evli Pankki, Marko Parkkinen, Ratkaisutoimisto Seedi sekä Emil Elo, Kauppalehti.

”Oli hienoa kuulla, että raati on päätöksensä tueksi käynyt läpi merkittävän määrän minua äänestäneiden sijoittajien ja kohdeyhtiöiden arvioita”, Borsos kertoo. ”Tämä kertoo, että työtämme Bocapissa arvostetaan.”

Omistajina pääomasijoittajat vauhdittava monien hyvien yritysten kasvua, mikä näkyy pääomasijoitusyhdistyksen tuoreimmissa tilastoissa.

Tilastojen mukaan pääomasijoituksen saaneiden kotimaisten yritysten liikevaihto ja henkilöstömäärä ovat kasvaneet 9 prosentin keskimääräistä vuosivauhtia viimeisen kolmen kalenterivuoden aikana. Tilastokeskus kertoo suomalaisten yritysten liikevaihdon ja henkilöstömäärän kutistuneen samalla ajanjaksolla keskimäärin noin 1 prosentin vuosittain.

”Erinomainen kasvutahti kertoo onnistuneesta yhteistyöstä yrittäjien ja pääomasijoittajien välillä”, toteaa Suomen pääomasijoitusyhdistyksen toimitusjohtaja Pia Santavirta. ”Julianna Borsoksen saama palkinto on koko pääomasijoittajien ammattikunnalle tervetullut kunnianosoitus.”

Lisätiedot

Julianna Borsos
Hallituksen puheenjohtaja, perustajaosakas
Bocap, PK Arvonkasvattajat II –rahasto
050 386 3530

Bocap (www.bocap.fi)  on suomalaisiin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin sijoittava riippumaton pääomasijoitusyhtiö. Bocap on suomalaisen pääomasijoittamisen edelläkävijä, joka sijoittaessaan toimii aktiivisena vähemmistöosakkaana yrittäjävetoisissa ja voimakkaasti kasvavissa vakiintuneissa suomalaisissa pk-yrityksissä. Bocapin taustarahoittajina on suomalaisia institutionaalisia sijoittajia, kuten henki- ja eläkevakuutusyhtiöitä, säätiöitä ja eläkekassoja. 

Pia Santavirta
Toimitusjohtaja
Suomen pääomasijoitusyhdistys
040 546 7749

Suomen pääomasijoitusyhdistys ry - Finnish Venture Capital Association (FVCA) ajaa pääomasijoittajien etuja Suomessa ja pyrkii tuomaan yleiseen tietoisuuteen pääomasijoittamisen positiivisia vaikutuksia kasvuyrityksiin ja tätä kautta koko Suomen kansantalouteen. Yhdistyksen jäsenenä on valtaosa suomalaisista pääomasijoitusyhtiöistä.

Pääomasijoittajat – kasvun rakentajat.


Palaa otsikoihin