Uutisia pääomasijoitustoimialalta

8.11.2016 10.30

Kampaamopalveluiden Airbnb Timma keräsi 600 000 euroa kansainvälistymiseen

Viime hetken hius-, kauneus- ja hierontapalveluiden markkinapaikka Timma toimii nyt suurimmissa suomalaiskaupungeissa ja on aloittanut kansainvälistymisen Tukholmasta.

timma_kuvaReaktor Ventures on tehnyt Timmaan 350 000 euron pääomasijoituksen. Toinen osa rahoituksesta on Tekesin avustusta, jonka koko on 250 000 euroa.

600 000 euron rahoituksella pyritään nopeaan kansainväliseen kasvuun. Timma aloittaa kansainvälistymisen Ruotsista, jossa toiminta on jo käynnissä ja ensimmäiset työntekijät palkattu.

“Timman varauspalvelun toteutus on ainutlaatuinen globaalilla tasolla. Maailmalta löytyy muutamia kampaamoja ja kauneushoitoloita listaavia sivustoja, mutta missään ei ole mahdollista vertailla vapaita aikoja ja hintoja keskenään palvelukohtaisesti”, kertoo Timman hallituksen puheenjohtaja Jaakko Hyytiäinen.

Suomen suurimmat kaupungit mukana

Timma on osa trendiä, jossa pienet palveluntarjoajat ryhmittyvät vertailualustan ympärille. Sama on tapahtunut viime vuosina esimerkiksi majoitus- ja ravintolaliiketoiminnassa. Tunnetuimmat esimerkit ovat Hotels.com, Airbnb, Uber ja suomalainen Wolt. Helppokäyttöinen palvelu hyödyttää sekä kuluttajia löytämään tarvitsemansa palvelun että yrittäjää markkinoimaan omaa toimintaansa.

“Suomessa pelkästään on yli 12 000 kampaamoalan yrittäjää, mutta alan toimijat ovat aiemmin olleet hankalasti löydettävissä ja vertailtavissa. Timman tavoite on tuoda yrittäjät esiin ja murtaa aluekohtaiset rajat hius-, kauneus- ja hierontapalveluiden käytössä. Kuluttajan ei tarvitse enää rajoittua lähialueen toimijoihin, vaan on mahdollista löytää itselleen sopiva palveluntarjoaja, missä ikinä liikutkaan, tulevaisuudessa myös ulkomailla”, Hyytiäinen sanoo.

Palvelua käyttää tällä hetkellä aktiivisesti noin 20 000 kuluttajaa ja 900 liikettä. Timman kautta yrittäjät ansaitsevat keskimäärin 500 euroa kuussa ylimääräistä ajoista, jotka muuten menisivät hukkaan. Timman kautta voi varata aikoja kampaamoiden lisäksi kosmetologeille ja hierojille. Palvelu toimii Suomessa pääkaupunkiseudun lisäksi Turussa, Tampereella, Lahdessa, Jyväskylässä ja Kuopiossa.

Ilman riskirahaa markkinajohtajaksi Suomessa

Timma on aiemmin kasvanut tulorahoituksella ilman ulkopuolista sijoittajaa. Yrityksen liikevaihto nousi edellisellä tilikaudella 700 000 euroon. Voimakkaasti kasvava liikevaihto oli yksi syy, miksi Reaktor Ventures halusi sijoittaa yritykseen.

”Timma eroaa monesta muusta startupista siten, että siinä on rakennettu vahvaa bisnestä ilman riskirahaa. Nyt on Timman aika kansainvälistyä ja kasvaa. Niiden vauhdittamiseen kannatti kerätä rahoitusta”, Reaktor Venturesin Oskari Kettunen sanoo.

Toinen tärkeä syy Reaktor Venturesin sijoitukseen oli tiimi.

“Timmalla on vahva tiimi, joka osoitti vuoden 2016 alkupuoliskolla, että pystyy vahvaan kasvuun. Se kiri ohi kilpailijoista”, Kettunen kertoo.

Reaktor Ventures on tehnyt sijoituksia suomalaisiin startupeihin vuodesta 2013. Reaktor Ventures on sijoittanut nyt 31 yritykseen.

Lisätiedot:

Jaakko Hyytiäinen

p. 040 735 7312

jaakko@timma.fi


Palaa otsikoihin