Uutisia pääomasijoitustoimialalta

27.10.2016 15.47

Kasvu Open 2016: Kasvun nälkä ei riitä – Suomi tarvitsee kasvun himoa

Suomen suurimman startup- ja pk-yritysten kasvun sparrausohjelman huipentanut Kasvu Open 2016 -karnevaali keräsi kasvuyritykset ja kasvuyritysten kumppanit koolle Jyväskylään. Tilaisuudessa palkittiin vuoden kestäneen sparrausohjelman päätteeksi ne yritykset, jotka haluavat kasvaa eniten. Tuomaristo totesi voittajia palkittaessa, että nyt ei enää riitä kasvun nälkä vaan pitää olla kasvun himoa.

Kasvu Open on sparrausohjelma, jossa eri alojen huippuasiantuntijat sparraavat kasvuhaluisia startup- ja kypsemmän vaiheen yrityksiä kasvun tavoittelemiseksi. ”Tässä on konsepti, josta myös tänään nimitetty uusi elinkeinoministeri Mika Lintilä voi olla ylpeä. Ohjelma tarjoaa yhteisöllisellä meiningillä kasvuhakuisille yrityksille uusia eväitä ja ideoita kasvuun ja kansainvälistymiseen. Tällaista henkeä Suomi tarvitsee lisää”, toteaa Suomen pääomasijoitusyhdistyksen toimitusjohtaja Pia Santavirta.

KasvuOpen

Pääomasijoittajat ja enkelisijoittajat olivat myös aktiivisesti mukana tapahtumassa kertomassa kasvun rahoituksesta ja jakamassa neuvoja kasvun rakentamiseksi. Pääomasijoittaja Juho Risku Butterfly Venturesilta osallistui tapahtumaan tuomariston jäsenenä. Hän myös jakoi tapahtumassa startup-sarjan voittajan palkinnon Espoolaiselle Opti Automationille. Yritys tarjoaa älykkäitä energiaratkaisuja sähkölämmitteisiin omakotitaloihin.

Start Again -palkinnon voitti Classic Pizza Restaurants ja Hangon Makaronitehdas. ”Suomesta on lähdetty liian harvoin maailmalle vahvalla brändi- ja palvelukonseptilla. Classic Pizza osoittaakin erinomaista potentiaalia, mikä haluttiin nyt palkita Start Again -palkinnolla”, toteaa Fibanin hallituksen puheenjohtaja Jaakko Salminen. Myös Santavirta iloitsi Classic Pizzan voitosta, koska hänellä oli kunnia sparrata yritystä vielä viime metreillä ennen finaalia.

”Koko ohjelma on ollut äärettömän tärkeä kiteyttämään ydinosaamista, mitä voidaan suoraan hyödyntää kansainvälistymisessä. Voitto on myös hieno kunnianosoitus koko henkilökunnan osaamisesta ja mukana olosta kasvutarinassa”, kiitteli Classic Pizzan Terhi Okkonen.

Kasvu Open voittajat 2016:

  • Startup-sarjan kunniamaininta: Flexound Systems

  • Startup-sarjan voittaja: Opti Automation

  • Start Again -sarjan kunniamaininta: Norrhydro

  • Start Again -sarjan voittaja: Claissic Pizza Restaurants and Hangon Makaronitehdas

 


Palaa otsikoihin