Uutisia pääomasijoitustoimialalta

6.3.2017 12.30

Kolme suunnannäyttäjää kilpailee Kasvunrakentaja 2017 -tittelistä

Neljättä vuotta järjestettävässä Kasvunrakentaja-kilpailussa etsitään pääomasijoittajien kohdeyhtiöiden joukosta mielenkiintoisinta ja innostavinta tarinaa. Kilpailun järjestää Suomen pääomasijoitusyhdistys - FVCA yhteistyössä PwC:n kanssa. Tänä vuonna finaaliin ovat selvinneet Blueprint Genetics, Oral Hammaslääkärit ja Verto Analytics. Kilpailun voittaja julkaistaan 16.3.Kasvunrakentajat_finaali

Kasvunrakentaja 2017 -kilpailu on edennyt finaalivaiheeseen. Kilpailun finaaliin on valittu kolme erityistä yritystä, joiden tarinat tuovat esille kasvun rakentamista yhdessä pääomasijoittajan kanssa.

FVCA ja PwC ovat seuloneet ja haastatelleet pääomasijoittajien parhaimmat kohdeyhtiöt. Finaaliin firmoista selvisivät Blueprint Genetics, Oral Hammaslääkärit sekä Verto Analytics.

”Yhtiöt edustavat kukin oman sektorinsa huippuosaamista, ja ovat osoittaneet erinomaisia kasvulukuja”, FVCA:n toimitusjohtaja Pia Santavirta kommentoi.

 ”Tänä vuonna tarkastelimme yhtiöitä myös disruption näkökulmasta: miten yhtiöt ovat muuttaneet tai suunnittelevat muuttavansa omaa tai toimialalla vakiintunutta toimintaa”, FVCA:n ja kilpailun yhteistyökumppanin PwC:n partneri Kimmo Vilske jatkaa.

Pääomasijoittaja Inventuren salkusta löytyvä Blueprint Genetics on vuonna 2012 perustettu diagnostiikkafirma, jonka geenitestausteknologia auttaa löytämään harvinaisia perinnöllisiä tauteja. Blueprintin valikoimassa on noin 400 geenitestiä, ja sillä on asiakkaita 25 eri maassa. Yhtiössä on omistajana myös Pontos Group.

Oral Hammaslääkärit on suomalainen hammaslääkäriketju, joka on perustettu vuonna 1982. Yhtiö on panostanut nykyisen omistajansa pääomasijoittaja CapManin kanssa erityisesti automatisoinnin ja digitalisaation hyödyntämiseen toiminnassaan. Oralin järjestelmä seuraakin aktiivisesti asiakkaiden terveyden kehittymistä ja ylläpitää aktiivista vuorovaikutusta asiakkaan kanssa vastaanottokäyntien välillä. 

Verto Analytics kerää dataa kuluttajista digitaalisella paneelitutkimuksella, ja rikastaa sitä eteenpäin yritysten, muun muassa Facebookin ja Intelin hyödynnettäväksi. Pääomasijoittajina Vertossa ovat Conor Venture Partners, Open Ocean Capital, EQT Ventures, Tesi sekä Visionplus. Verton tavoitteena on, että tulevaisuudessa suurin osa maailman mainosrahasta kanavoidaan Verton mittausdatan perusteella.

Kilpailun voittajan ratkaisee tuomaristo, johon kuuluu pääomasijoittamisen asiantuntijoita yritys- ja tutkimussektorilta. Tuomareina toimivat Sonja London Nokia Technologiesilta, Petri Rouvinen Elinkeinoelämän tutkimuslaitokselta sekä pitkän linjan toimittaja Eljas Repo.

Kasvunrakentaja 2017 -kilpailun voittaja selviää 16.3. FVCA Kevätseminaarin yhteydessä. Voittajan kasvutarina julkaistaan FVCA:n nettisivuilla.

Pääomasijoitustoimialan kasvutarinoihin voit tutustua osoitteessa fvca.fi/kasvutarinat.Lisätietoja: 

Pia Santavirta, toimitusjohtaja, Suomen pääomasijoitusyhdistys – FVCA
+358405467749
pia.santavirta@fvca.fi 

Jonne Kuittinen, operatiivinen päällikkö, Suomen pääomasijoitusyhdistys – FVCA
+358443333 267
jonne.kuittinen@fvca.fi

Kimmo Vilske, PwC, partneri,
+358207877000

Suomen pääomasijoitusyhdistys ry - Finnish Venture Capital Association (FVCA) ajaa pääomasijoittajien etuja Suomessa. Yhdistys pyrkii tuomaan yleiseen tietoisuuteen pääomasijoittamisen positiivisia vaikutuksia kasvuyrityksiin ja tätä kautta koko Suomen kansantalouteen. Yhdistyksen jäsenenä on valtaosa suomalaisista pääomasijoitusyhtiöistä. Pääomasijoittajat – kasvun rakentajat. Twitter: @FVCAfi

PwC auttaa yrityksiä kasvamaan, toimimaan tehokkaasti ja raportoimaan luotettavasti jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Apunasi on Suomessa yli 930 asiantuntijaa ympäri maan. Palveluitamme ovat liikkeenjohdon konsultointi, yritysjärjestelypalvelut, veroneuvonta, lakipalvelut, riskienhallinta sekä tilintarkastus- ja muut varmennuspalvelut. Tarkoituksenamme on rakentaa yhteiskuntaan luottamusta ja ratkaista asiakkaidemme merkittävimpiä ongelmia. Lisää tietoa: www.pwc.fi. Twitter: @PwC_Suomi.

PwC toimii 157 maassa yli 223 000 asiantuntijan voimin. Nimi PwC viittaa PwC-ketjuun ja/tai yhteen tai useampaan sen jäsenyritykseen, joista jokainen on oma itsenäinen yhtiö. Lisää tietoa: www.pwc.com/structure.


Palaa otsikoihin