Uutisia pääomasijoitustoimialalta

15.5.2017 9.30

Korona Invest keräsi 50 miljoonaa euroa kolmanteen rahastoon 23 sijoittajalta

Koronan tiimi onnistui kolmannen rahaston keräyksessä aikaisempien rahastojen hyvien tuottojen ja vastuullisen toimintamallinsa ansiosta.

Korona Investin kolmannen rahaston (Korona Fund III Ky) suurimmat sijoittajat ovat Fennia, LähiTapiola, Sitra, Orionin Eläkesäätiö ja Suomen Kulttuurirahasto. Useat sijoitusyhtiöt, säätiöt, sukujen varallisuudenhoitoyhtiöt sekä Koronan tiimi ja neuvonantajat ovat muita rahaston sijoittajia.

”Pääomasijoitustoiminnan tuotot ovat eläkesäätiöille tärkeitä tavoitetuoton saavuttamiseksi. Olemme erittäin tyytyväisiä Koronan toisen rahaston tuottoihin, jotka on saavutettu vastuullisella sijoituspolitiikalla”, sanoo Orionin Eläkesäätiön hallituksen puhhenjohtaja Kari Kantola.

Pyrimme kasvattamaan rahaston koon 60 milj. euroon ottamalla mukaan uusia suomalaisten kasvuvaiheen yritysten rahoittamisesta kiinnostuneita sijoittajia. Täten voimme turvata parhaiden nopeasti kasvavien yhtiöitämme riittävän kasvurahoituksen. 

Hallinnointiyhtiön voimakas panostus valitun strategian (2-20 milj. euron liikevaihtoiset kasvuyritykset) mukaisten sijoituskohteiden etsintään on auttanut löytämään runsaasti potentiaalisia sijoituskohteita. Kuuteen partneriin kasvanut tiimi on analysoinut useita soveltuvia sijoituskohteita alkuvuoden aikana. Rahaston hyvä hankevirta ja käynnissä olevat sijoitusneuvottelut luovat hyvät edellytykset useiden ensisijoitusten tekemiseen rahaston ensimmäisen toimintavuoden aikana.

Rahasto on tehnyt kaksi ensisijoitusta ja yhden jatkosijoituksen puolen vuoden sisällä toiminnan aloittamisesta. Omaeläinklinikka on lyhyessä ajassa kolminkertaistanut liikevaihtonsa ja kasvanut toimialansa sauurimmaksi suomalaisessa omistuksessa olevaksi yritykseksi. Uusin sijoitus Vaihtolavacom on uutta tekniikkaa hyödyntävä logistiikkayhtiö. Yhtiön kasvusuunnitelmaa lähtee toteuttamaan avainhenkilöiden lisäksi Koronan sijoituksen yhteydessä yhtiöön henkilöosakkaaksi tullut uusi toimitusjohtaja.

”Korona Investin aiemmat rahastot ovat kehittyneet suunnitelmien mukaisesti. Nykyisellä tiimillä uskomme pystyvämme toteuttamaan kaikki uuden rahaston sijoittajille antamamme lupaukset", kommentoi Korona Investin toimitusjohtaja Vesa Lehtomäki.

---

Korona Fund III Ky

Korona Fund III Ky on kasvuyritysten rahoittamiseen erikoistunut pääomasijoitusrahasto, joka etsii sijoituskohteikseen kasvukykyisiä ja -haluisia yrityksiä, jotka tarvitsevat sekä pääomaa että liikkeenjohdon osaamista kasvupotentiaalin hyödyntämiseen. 

Korona Invest Oy

Korona Invest on yrittäjävetoisesti toimiva pääomasijoitusrahastojen hallinnointiyhtiö, joka on erikoistunut liikevaihdoltaan 2-20 milj. euron suuruisten kasvuyritysten rahoittamiseen. www.koronainvest.fi

Lisätietoa

Korona Invest Oy

toimitusjohtaja Vesa Lehtomäki

puh. 050 337 6969

vesa.lehtomaki(a)koronainvest.fi


Palaa otsikoihin