Uutisia pääomasijoitustoimialalta

21.4.2017 8.30

Pääomasijoittajien uuden puheenjohtajan terveiset puoliväliriiheen: "Arviolta 400 miljoonaa euroa lisää yksityisiä pääomia suomalaisille kasvuyrityksille – tätä mahdollisuutta ei pidä hukata"

Pääomasijoittajien uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Juha Tukiainen. Tukiainen lähettää hallituksen puoliväliriihen alla selkeät terveiset: suomalaisille kasvuyrityksille olisi luvassa n. 400 miljoonaa euroa lisää kasvurahoitusta. Tarvitaan vain tahtoa muutosten tekemiseen.

JuhaTukiainen
Suomen pääomasijoitusyhdistys ry:n uusi puheenjohtaja Juha Tukiainen


"Pääomasijoittajilla on merkittävä rooli suomalaisten yritysten kasvun ja kansainvälistymisen mahdollistamisessa", kertoo tuore Suomen pääomasijoitusyhdistyksen puheenjohtaja Juha Tukiainen. Hän toimii pääomasijoitusyhtiö MB Rahastojen toimitusjohtajana ja partnerina.

"Suomessa on nyt nähtävillä positiivisia pilkahduksia", Tukiainen iloitsee. "Saman aikaisesti pääomasijoitusalalla on hyvät mahdollisuudet tukea ja kehittää kasvavia yrityksiä." 

Esimerkiksi viimeisen kahdentoista kuukauden aikana uusiin pääomasijoitusrahastoihin on kerätty lähes miljardin euron arvosta uusia varoja. Nämä rahat tullaan sijoittamaan kasvuyrityksiin lähivuosina.   

Tukiaisen mukaan lainsäädännössä on kuitenkin vielä erityisiä piirteitä, joita voitaisiin parantaa.

"Kansainvälisten rahastojen mahdollisuuksia sijoittaa suomalaisiin pääomasijoitusrahastoihin tulisi parantaa verrokkimaiden tasolle", Tukiainen vaatii. Tällä hetkellä kansalliset veroesteet ohjaavat ulkomaisten rahastojen varat muihin maihin. 

"Lisäksi kotimaisten yleishyödyllisten säätiöiden tulisi saada sijoittaa pääomasijoitusrahastoihin samalla verokohtelulla kuin muihinkin sijoituskohteisiin”, Tukiainen toteaa. 

Näillä helpoilla muutoksilla suomalaisille kasvuyrityksille olisi luvassa noin 400 miljoonaa euroa lisää kasvurahoitusta. Veromenetyksiä muutoksista ei aiheutuisi. 

Kasvurahoituksen määrän kasvulla olisi merkittävä vaikutus niin kasvuyrityksille kuin pääomasijoitustoimialalle, muistuttaa myös pääomasijoitusyhdistyksen toimitusjohtaja Pia Santavirta 

"Suomalaisten innovatiivisuus ja menestyneet kansainväliset kasvuyritykset ovat ylipäätään herättäneet ulkomaisten rahastosijoittajien mielenkiinnon", Santavirta kertoo. "Ulkomaista pääomaa kerätessään pääomasijoittajat myyvät suomalaista osaamista ja tietotaitoa ulkomaille." 

Maan hallituksen puoliväliriiheen Santavirta ja Tukiainen antavat ytimekkäät terveiset:  "Lisää pääomia kasvuyrityksille olisi luvassa, jos kansalliset sääntelyesteet saadaan raivattua positiivisen kehityksen edestä." 

Lisätiedot

Juha Tukiainen  
Toimitusjohtaja, MB Rahastot  
0400 791 679 juha.tukiainen@mb.fi  

Pia Santavirta
Toimitusjohtaja, Suomen pääomasijoitusyhdistys ry – FVCA  
040 5467 749 pia.santavirta@fvca.fi

Juha Tukiainen

  • Juha Tukiainen on valittu 16.3.2017 Suomen pääomasijoitusyhdistys ry:n hallituksen puheenjohtajaksi  
  • Tukiainen toimii MB Rahastojen partnerina ja toimitusjohtajana. Hän aloitti työskentelyn MB Rahastoissa vuonna 2011. 
  • Hänellä on pitkä kokemus liikkeenjohdon tehtävissä ja kansainvälisen liiketoiminnan kehittämisestä. 
  • Hän on toiminut monipuolisesti eri tehtävissä mm. rahastosijoittajana, pääomasijoittajien omistamassa yhtiössä johtotehtävissä ja työskentelee nyt pääomasijoittajana.

Linkit


Palaa otsikoihin