Uutisia pääomasijoitustoimialalta

28.6.2017 Pääomasijoittajat: Suomalaisten startup- ja kasvuyritysten saamat pääomasijoitukset Euroopan kärkitasoa

Suomi nappaa kärkisijan, kun katsotaan suomalaisiin startup- ja aikaisen vaiheen kasvuyrityksiin tehtyjä sijoituksia vuosina 2012-2016 Euroopassa. Samalla pohjoismaisten pääomasijoitusrahastojen tuotto on ollut erinomaista.

Lue lisää


15.6.2017 Korona Investin hallinnoima rahasto enemmistöomistajaksi liikennerakentamisen edelläkävijään

Tamperelainen Normi-yritysryhmä jatkaa kasvuaan Koronan kanssa

Lue lisää

 

13.6.2017 Pääomasijoittajien onnistuneet toimitusjohtajavalinnat siivittävät kasvuyritykset menestykseen

Johdon arviointi on tärkeä, mutta vaikea osa pääomasijoittajan yritysostoa. Noin joka kolmannessa (32 %) suomalaisessa buyout-pääomasijoituksessa toimitusjohtaja vaihdetaan. Suomessa vaihtuvuus on alhaisempi kuin kansainvälisesti.

Lue lisää

 

5.6.2017 Pääomasijoittajien listaamat yritykset tuottaneet osakesijoittajille pörssissä erinomaisesti

Viime vuosina Helsingin pörssiin listatuista yrityksistä yli puolet on pääomasijoittajataustaisia. Pääomasijoittajien listaamien yritysten anteihin osallistuminen on tuonut osakesijoittajille yli kolminkertaisen tuoton pörssin keskimääräiseen tuottoon verrattuna.

Lue lisää

 

5.6.2017 Vaikuttavuussijoittaminen kiinnostaa pääomasijoittajia – tuotto-riski-tarkastelun rinnalle nousee kolmas ulottuvuus

Vaikuttavuussijoittamisesta odotetaan vastuullisen sijoittamisen seuraavaa kasvutrendiä. Siinä tarkastelukulma laajenee yritystoiminnan riskien välttämisestä yhteiskunnallisten hyötyjen aktiiviseen hakemiseen. Samalla tuotto-riski-tarkastelun rinnalle tulee kolmas ulottuvuus eli vaikuttavuus. Pääoma- ja instituutionaalisten sijoittajien yhteistyö on avainroolissa vaikuttavuussijoittamisen kehittymisessä.

Lue lisää


15.5.2017 Korona Invest keräsi 50 miljoonaa euroa kolmanteen rahastoon 23 sijoittajalta

Koronan tiimi onnistui kolmannen rahaston keräyksessä aikaisempien rahastojen hyvien tuottojen ja vastuullisen toimintamallinsa ansiosta.

Lue lisää

 

Yritysrahoituksen ja yritysjärjestelyjen neuvonannon johtavat toimijat yhdistyvät

Linnea Advisorsin ja PCA Corporate Financen yhdistyminen luo kokonaan uudentyyppisen ja osaamispohjaltaan ainutlaatuisen riippumattoman asiantuntijatalon, joka on erikoistunut yritysten kasvuun ja niiden arvonkehitykseen.

Lue lisää

 

Edelliset Seuraavat