Uutisia pääomasijoitustoimialalta

21.4.2017 Pääomasijoittajien uuden puheenjohtajan terveiset puoliväliriiheen: "Arviolta 400 miljoonaa euroa lisää yksityisiä pääomia suomalaisille kasvuyrityksille – tätä mahdollisuutta ei pidä hukata"

Pääomasijoittajien uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Juha Tukiainen. Tukiainen lähettää hallituksen puoliväliriihen alla selkeät terveiset: suomalaisille kasvuyrityksille olisi luvassa n. 400 miljoonaa euroa lisää kasvurahoitusta. Tarvitaan vain tahtoa muutosten tekemiseen.

Lue lisää

 

6.4.2017 KAS-Telineet vie rakennustelineiden turvallisuuden digiaikaan

QR-koodilla toimiva telinekortti-innovaatio tehostaa rakennustelineiden lakisääteisiä tarkastuksia

Lue lisää

 

6.4.2017 Mitta Oy laajenee Ruotsiin

Suomen johtava mittausalan konsulttiyhtiö Mitta Oy on ostanut ruotsalaisten Motala Mättjänst AB:n ja Geofix Aktiebolagin koko osakekannan. Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto oli vuonna 2016 33 miljoonaa kruunua ja ne työllistivät n. 36 henkilöä. Ostettujen yhtiöiden omistajat tulevat osana järjestelyä osakkaiksi Mittaan, minkä omistajina on suomalainen pääomasijoittaja Helmet Capital sekä yhtiön henkilöstö

Lue lisää


3.4.2017 Sentica keräsi kotimaisten kasvuyritysten kehittämiseen uuden 185 miljoonan euron rahaston

Kotimainen pääomasijoittaja Sentica Partners Oy on kerännyt uuden Sentica Buyout V-rahaston, joka suljettiin 185 miljoonan euron maksimikoossa. Rahasto on Sentican neljäs buyout-rahasto ja se keskittyy edeltäjiensä tapaan kehittämään suomalaisia pk-yrityksiä.

Lue lisää

 

Asianajotoimisto Applex on liittynyt FVCAn liitännäisjäseneksi

Suomen pääomasijoitusyhdistys FVCA toivottaa Asianajotoimisto Applexin mukaan FVCAn jäsenyhteisöön.

Lue lisää

 

17.3.2017 Blueprint Genetics on valittu vuoden 2017 Kasvunrakentajaksi

Vuoden 2017 Kasvunrakentaja on Blueprint Genetics. Suomen pääomasijoitusyhdistys – FVCA:n ja PwC:n yhteistyössä järjestämän Kasvunrakentaja 2017 -kilpailun finaalissa etsittiin pääomasijoittajien kohdeyhtiöiden joukosta mielenkiintoisinta ja innostavinta tarinaa.

Lue lisää

 

13.3.2017 Suomalaiset aikaisen vaiheen kasvuyritykset keräsivät rahoitusta 383 miljoonaa euroa - kasvua 42 prosenttia

Finnish Business Angels Network ry (FiBAN) ja Suomen pääomasijoitusyhdistys ry (FVCA) ovat keränneet vuoden 2016 tilastoja yksityissijoittajien ja pääomasijoitusyhtiöiden tekemistä sijoituksista startup- ja kasvuyrityksiin Suomessa. Suomalaisiin aikaisen vaiheen kasvuyrityksiin tehtyjen sijoitusten kokonaissumma kasvoi viime vuonna 42 prosenttia 383 miljoonaan euroon, joista kotimaisia pääomasijoituksia 80 miljoonaa ja bisnesenkeleiden sijoituksia 53 miljoonaa euroa. Lisäksi ulkomaisia suoria sijoituksia tehtiin 216 miljoonaa sekä muita sijoituksia 34 miljoonaa euroa. Yhteensä sijoituksia tehtiin yli 400 kasvuyritykseen vuonna 2016.

Lue lisää

 

Edelliset Seuraavat